fredag 7. november 2008

PÅ VEG TIL JUNGEL-BOK LANDET!

Sitter/halvvegs ligger, "trøtte og fæle", på golvet på flyplasen i Abu Dhabi (Forente Arabiske Emirater), etter en lang reise foreløpig, og enda er det ikke slutt!
Det hele begynte fredag morgen. Kjørte fra Bergen i 5-tida. Da vi sjekket inn, fikk vi info om at baggasjen ble sendt helt til Dhaka, heldigvis tenkte vi...
I sikkerhetskontrollen måtte jeg ta ut av alle tingene i sekken, mens ei rimelig sur dame saumfarte alt i sekken, alt fra både nytestamentet til antibac-serviettene! (fikk ikke lov å ta med en biotex-pakke jeg hadde liggende!)
Hadde selvfølelig glemt å legge oppi en liten antibac-gel oppi posen med andre væsker, i tillegg til at noen små påleggsbokser (syltetøy, leverpostei og makrell i tomat), ikke var i poser. Det gjorde nok utslaget. Men dama oppnådde nok det ho ville - lære oss at det bare blir mer bry hvis man ikke er nøye nok med reglene!!

Jeg hadde tydeligvis uflaks den dagen, for da vi skulle ombord til Frankfurt, påstod ei dame der at jeg hadde for stor sekk, og at den måtte merkes og hives på en tralle med annen baggasje. Ja, sekken min var stor! OG tung! Men Marit hadde like stor! Så vi fikk kverulrert oss til at jeg tok den med inn. Viskjønte fort at det var en grunn til at hun hadde påpekt størrelsen, men la den under setet, og det gikk helt fint;)

Vi måtte vente 6 timer i Frankfurt, denne tiden gikk forsåvidt fort. Flyturen videre til Abu Dhabi, gikk heller ikke så altfor tregt! Og det er den beste oppvartningen ever! Flyet var fint, flyvertinnene var ekstra stilige, vi kunne velge mellom 3-4 ulike middagsretter, fikk jevnlig påfyll med drikke, mange filmer å velge mellom. Vi fikk til og med "servert" ullstrømper!

Landa i Abu Dhabi litt over midnatt, og hadde i utg.punktet basert oss på å sove på flyplassen. Flyet går nemlig ikke før et døgn etterpå, og planen var å kanskje dra inn i sentrum idag...

Pga at ei dame i Frankfurt, tilfeldigvis gjorde oss oppmerksom på at bagasjen vår kun gikk til Frankfurt, fikk vi avverget baggasje- tap! Men det at vi måtte hente bagasjen, gjorde alt verre; vi måtte for det første finne en plass til baggasjen, noe det ikke fantes! Vi fant ut at vi ville forsøke å finne et hotell da vi har fortsatt ei natt foran oss med lite søvn. For å gjøre en lang historie kort; etter 3 timer, med hendvendelser til x antall personer, fikk vi omsider hjelp av en høflig herremann, og fikk sjekka inn bagasjen (1 døgn før), og fikk avgjort at vi la oss på golvet, istedet for å booke et rom på et hotell utenfor byen. Det var kun det rommet ledig i hele Abu Dhabi, pga en konferanse som tilfeldigvis var i byen, og dette var ganske dyrt..

Så nå sitter vi her, og venter på å få et ledig rom på flyplasshotellet kl 8.30 -da får vi sove, eller i det minste slappe godt av, før turen går videre til Dhaka rundt midnatt!!

Se hva som skjer!

Ingen kommentarer: